mercredi 30 juillet 2014

Τετάρτη 30.07: Σε τεντωμένο σκοινί οι αγορές πριν από κρίσιμες ανακοινώσεις

Μία εξαιρετικά σημαντική ημέρα για τις αγορές είναι η σημερινή.



Το ενδιαφέρον μας θα πρέπει να κινηθεί σε δύο επίπεδα σήμερα.



Στο μέτωπο των ανακοινώσεων περιμένουμε εξαιρετικά σημαντικές ανακοινώσεις από Ευρώπη και Η.Π.Α. Στις 12:00 περιμένουμε τους δείκτες εμπιστοσύνης της Ευρωζώνης με την οικονομική εμπιστοσύνη για τον Ιούνιο να αναμένεται λίγο πάνω από τις ανακοινώσεις του Ιουνίου. Στη συνέχεια κρίσιμα αναμένεται να είναι τα αποτελέσματα από το δείκτη τιμών καταναλωτή της Γερμανίας στις 15:00, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα χαμηλότερα από τις ανακοινώσεις του Ιουνίου. Στις 15:15 περιμένουμε την ανακοίνωση ADP για την απασχόληση στις Η.ΠΑ. ενώ στις 15:30 περιμένουμε την εξαιρετικά σημαντική ανακοίνωση από το Α.Ε.Π των Η.Π.Α με την αμερικανική οικονομία να αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές να επιστρέψει δυναμικά στην ανάπτυξη με την αύξηση του Α.Ε.Π να τρέχει με 3% έναντι -2.9% στο πρώτο τρίμηνο. Προσοχή θα πρέπει να δείξουμε και στην ανακοίνωση από τη προσωπική κατανάλωση. Τέλος στις 21:00 περιμένουμε την απόφαση της FOMC όπου η Fed αναμένεται να συνεχίσει κανονικά το taper, ενώ ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε στο statement της Fed που θα συνοδεύει την απόφαση για πιθανές αναφορές που θα έφερναν μία αύξηση επιτοκίων νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Βέβαια ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι μάλλον απίθανο δεδομένων των τοποθετήσεων της Yellen και των υπόλοιπων αξιωματούχων της Fed το τελευταίο διάστημα.



Το δεύτερο σημείο που θα πρέπει να προσέξουμε είναι τις λεπτές ισορροπίες στο γεωπολιτικό παίγνιο. Ρωσία, ΗΠΑ και Ευρώπη εγκαταλείποντας προηγούμενες προσπάθειες για συνεννόηση ξεκίνησαν ένα νέο γύρο κυρώσεων http://ift.tt/1trxyHq μεγαλύτερης κλίμακας που αναμένεται να επηρεάσει τις αγορές, ενώ στο γενικότερο κλίμα έντασης οι ανησυχίες για μία νέα χρεωκοπία της Αργεντινήςhttp://ift.tt/1ztYNSt θα μπορούσαν να αυξήσουν περισσότερο το κίνδυνο δημιουργώντας συνθήκες αποστροφής ρίσκου στις αγορές.

Με τα βασικά ζεύγη της αγοράς συναλλάγματος να βρίσκονται σε κρίσιμα επίπεδα και το ευρώ να συνεχίζει να δέχεται πιέσεις, τόσο οι ανακοινώσεις όσο και οι εξελίξεις στα γεωπολιτικά δεδομένα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο εάν τελικά θα δούμε το ευρώ να πιέζεται χαμηλότερα από το 1.3400 στο EUR/USD.



Μη χάσετε το σημερινό Webinar με ανάλυση στις χρηματιστηριακές αγορές και στα βασικά νομίσματα με τον Δημήτρη στις 12:00.



Παρακολουθήστε το DailyFX αυτό το κρίσιμο τριήμερο.



Καλή συνέχεια στο trading. Προσοχή στο risk management




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire